25 augustus 2021

Aanvraag SLIM-subsidie weer mogelijk per 1 september

De SLIM-subsidie is een stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-bedrijven. In maart van dit jaar kon u deze subsidie al aanvragen. In september is hiervoor een tweede mogelijkheid.

Subsidie voor welke activiteiten?

De SLIM-subsidieregeling geeft subsidie voor de volgende activiteiten:

 1. Het doorlichten van uw onderneming waaruit een ontwikkelingsplan voortvloeit. Het ontwikkelingsplan moet de scholingsbehoefte van uw onderneming inzichtelijk maken.
 2. Het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werkenden in uw onderneming.
 3. De ondersteuning van en begeleiding bij het ontwikkelen of invoeren van een methode die de in uw onderneming werkzame personen stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk.
 4. Het gedurende enige tijd aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

  Let op!

  De regeling staat open voor drie doelgroepen: individuele mkb-ondernemingen, samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven. De aanvraagperiode in september is alleen voor individuele mkb-ondernemingen. Voor de andere twee doelgroepen kan in 2021 geen aanvraag meer gedaan worden.

  Mkb-onderneming

  De aanvraagperiode in september geldt alleen voor mkb-ondernemingen. U bent mkb-ondernemer als een kleine of middelgrote onderneming heeft:

  • U bent een kleine onderneming als in uw onderneming minder dan 50 personen werkzaam zijn en in 2020 uw jaaromzet of uw balanstotaal niet hoger was dan € 10 miljoen.
  • U bent een middelgrote onderneming als u geen kleine onderneming bent en in uw onderneming minder dan 250 personen werkzaam zijn en in 2020 uw jaaromzet niet hoger dan € 50 miljoen was of uw balanstotaal niet hoger dan € 43 miljoen.

  Hoogte SLIM-subsidie

  De subsidie bedraagt maximaal € 25.000. Voor landbouwbedrijven bedraagt de maximale subsidie € 20.000. Voorwaarde voor de subsidie is verder dat de kosten die voor subsidie in aanmerking komen minimaal € 5.000 bedragen.

  Tip!

  Deze minimale kosten gelden niet als je de subsidie aanvraagt voor een praktijkleerplaats. De subsidie voor een praktijkleerplaats bedraagt € 2.700 per praktijkleerplaats.

  Voor kleine ondernemingen is de subsidie voor maximaal 80% van de kosten mogelijk. Voor middelgrote ondernemingen is de subsidie gemaximeerd op 60% van de kosten. U draagt dus altijd zelf minimaal 20% van de kosten als u een kleine onderneming bent of 40% van de kosten als u een middelgrote onderneming bent.

  Aanvraagperiode

  De tweede aanvraagperiode loopt van 1 september 2021 9.00 uur tot en met 30 september 2021 17.00 uur. Aanvragen moet elektronisch. U moet zich daarvoor wel eerst registreren als aanvrager.

  Let op!

  Er is maximaal € 15,3 miljoen subsidie beschikbaar voor deze aanvraagperiode. Als er voor een hoger bedrag subsidie wordt aangevraagd, zal ná 30 september 2021 door loting de behandelvolgorde van de aanvragen bepaald worden.

  Gerelateerde artikelen

  Reserves VvE blijven buiten WOZ-waarde

  Reserves VvE blijven buiten WOZ-waarde

  19-01-2022

  Op niet al te lange termijn vallen de nieuwe WOZ-beschikkingen weer in de bus. Wie een appartement bezit, moet er daarbij op toezien dat de reserves van de Vereniging van Eigenaren (VvE) buiten aanmerking blijven.
  Subsidie elektrische auto aanvragen vanaf 3 januari 2022

  Subsidie elektrische auto aanvragen vanaf 3 januari 2022

  28-12-2021

  Ook in 2022 kunnen particulieren weer subsidie aanvragen voor de aankoop van een elektrische personenauto. Gelet op het succes van de regeling, is het met name voor nieuwe auto’s van belang dat u de subsidie zo snel mogelijk aanvraagt. Aanvragen kan vanaf 3 januari 2022 9.00 uur bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO).
  Belastingaangiften

  Belastingaangiften

  Administratiekantoor Koorn verzorgt alle vormen van belastingaangiften voor ondernemers. Denk aan de omzetbelasting, loonbelasting, vennootschapsbelasting etc. Ook helpen we graag bij een boekenonderzoek door de Belastingdienst. Ons kantoor heeft een convenant met de Belastingdienst voor Horizontaal Toezicht.
  Corona en thuiswerken

  Corona en thuiswerken

  13-01-2022

  Omdat werknemers veel meer thuiswerken als gevolg van corona, kunnen werkgevers zich genoodzaakt voelen tegemoet te komen in de kosten die werknemers thuis maken.
  Contact

  Contact

  Heeft u vragen over uw administratie? Neem dan gerust contact met ons op. 
  Huur onroerende zaak met btw? Mogelijke meldingsplicht uiterlijk 28 januari

  Huur onroerende zaak met btw? Mogelijke meldingsplicht uiterlijk 28 januari

  17-01-2022

  Huurders die in 2021 een onroerende zaak huurden mét btw, moeten uiterlijk 28 januari 2022 een melding doen aan de verhuurder én aan de Belastingdienst.