16 november 2022

Termijn vaststellingsverzoek TVL Q4 2021 verlengd

De termijn om een vaststellingsverzoek in te dienen voor de TVL over het vierde kwartaal van 2021 is verlengd. Oorspronkelijk moest het verzoek uiterlijk op 1 november van dit jaar worden ingeleverd, maar je hebt nu tot 30 november 2022 23.59 uur de tijd.

TVL

Via de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) kon je tijdens de coronacrisis een tegemoetkoming krijgen voor jouw vaste lasten. De TVL werd als voorschot van 80% uitgekeerd op basis van jouw geschatte omzetverlies. Zodra jouw definitieve omzetverlies bekend is, dien je een vaststellingsverzoek in te dienen met de vermelding van jouw werkelijke omzetverlies.

Verrekening

Op basis van jouw werkelijke omzetverlies wordt jouw definitieve TVL toegekend. Dit kan resulteren in een nabetaling aan TVL als jouw omzetverlies lager is dan in eerste instantie ingeschat. Dit kan ook tot een gehele of gedeeltelijke terugbetaling leiden van het voorschot van de TVL als je jouw omzetverlies te royaal hebt ingeschat.

Let op!

Je dient jouw omzet digitaal door te geven via RVO.nl.

Gerelateerde artikelen

Personeelsdiensten

Personeelsdiensten

Loonbelastingverklaringen, ziekteverzuimverzekeringen, en andere werkgeversverzekeringen: allemaal zaken die komen kijken bij de loonadministratie.
Oppassen met vergoeden studiekosten kind dga

Oppassen met vergoeden studiekosten kind dga

23-11-2022

Als je als werkgever de studiekosten van een kind van een van jouw werknemers rechtsreeks aan het kind vergoedt of verstrekt, zal het kind zelf de belasting moeten betalen. Dit is vaak voordeliger dan wanneer je de studiekosten als loon aan de ouder van het kind, jouw werknemer, uitkeert. De Belastingdienst maakte onlangs een voorbehoud bekend voor zover het studiekosten van een kind van de dga betreft.
Bedrijfsadministratie

Bedrijfsadministratie

Een overzichtelijke organisatie van uw administratie is belangrijk voor een goede bedrijfsvoering. Ons administratiekantoor helpt met het opzetten, uitvoeren en optimaliseren van uw administratie.
Online diensten

Online diensten

Altijd en overal uw (loon)administratie bijwerken? Dat kan met behulp van onze online diensten. Bespaar kostbare tijd en ervaar de voordelen van onlinewerken. We kunnen de online-diensten specifiek op uw behoeften afstemmen.
Gratis VOG voor vrijwilligersorganisaties

Gratis VOG voor vrijwilligersorganisaties

28-10-2022

Ben je een non-profitorganisatie? En heb je vrijwilligers die werken met kwetsbare mensen? Dan kun je onder voorwaarden gratis een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) aanvragen voor deze vrijwilligers. Voor de aanvraag heb je wel eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 2+ nodig.
Advies

Advies

De keuzes en beslissingen die u maakt zijn cruciaal voor het succes van uw onderneming. Bijvoorbeeld advies over de rechtsvorm van uw onderneming, bij uitbreiding of bedrijfsbeƫindiging. Wij werken samen met ons zusterbedrijf Omnyacc. Hierdoor beschikken wij over de juiste kennis om u goed te kunnen adviseren.